Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο Έλληνες εμφανίζεται πολύ ή αρκετά θετικός στη χρήση γενοσήμων, με τα ελληνικά επώνυμα γενόσηµα να αξιολογούνται θετικότερα στην πρόθεση χρήσης, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα τόσο από τα επώνυμα γενόσηµα που προέρχονται από το εξωτερικό όσο και από τα «ανώνυμα» γενόσηµα.
«Οι επτά στους 10 γνωρίζουν καλά ή σχετικά καλά τι σημαίνει ο όρος γενόσημα και αποδίδει στον όρο θετικό πρόσημο, ενώ ένα μικρό ποσοστό τα θεωρεί υποδεέστερα των πρωτότυπων. Ωστόσο, μόνο ένας στους 10 από όσους χρησιμοποιούν συστηματικά τουλάχιστον ένα φάρμακο γνωρίζει ότι καταναλώνει γενόσηµα φάρμακα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος.
«Πρόκειται για μια σαφή αναγνώριση τόσο των ποιοτικών προδιαγραφών που έχει το ελληνικό επώνυμο φάρμακο όσο και της διάθεσης της ελληνικής κοινωνίας να υποστηρίξει την εγχώρια παραγωγή», σχολίασε ο κ. Δέμος.
Εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Δέμο, είναι στην προβολή από την πλευρά της Πολιτείας, της αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας των επώνυμων γενοσήμων φαρμάκων.