Εμμένουν στη διακοή της πίστωσης οι φαρμακοποιοί

 
Σταθεροί στη διακοπή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, ακόμη και για ολόκληρα χρόνια, αν χρειαστεί, διαμηνύουν ότι θα μείνουν οι φαρμακοποιοί.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κ. Λουράντος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ξεκαθάρισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν βάζουν ούτε μία σταγόνα νερό στο κρασί τους και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε μέχρι να μας πληρώσουν. Μέχρι του χρόνου, μέχρι το 2015. Δεν κάνουμε πίσω».


Ο κ. Λουράντος σημείωσε πως πολλά φαρμακεία δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα καθώς τους τελείωσαν τα διαθέσιμα κεφάλαια, έχοντας ουσιαστικά χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι υπό κατάρρευση.

Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών του υπουργείο Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων εξετάσθηκε χθες σε Διυπουργική Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο η Κυβέρνηση αναμένει την έγκριση της τρόικας για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών του ΕΣΥ, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί και από το εάν θα δοθεί εγκαίρως η δόση των 31 δισ. ευρώ.

Μάλιστα προθεσμία δύο μηνών προκειμένου το υπουργείο Υγείας να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *