Εμφύτευμα στους γλουτούς κατά της καρδιακής ανεπάρκειας

 
Ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα στους γλουτούς είναι πιθανό στο κοντινό μέλλον να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας. Η εμφυτευμένη συσκευή δεν ξεπερνά σε μέγεθος ένα κέρμα και ο μηχανισμός λειτουργίας της είναι μέσω της ενεργοποίησης των νεύρων της σπονδυλικής στήλης που ελέγχουν την καρδιά.


Συγκεκριμένα, ο εν λόγω βηματοδότης ενεργοποιεί μέσω της σπονδυλικής στήλης την αριστερή κοιλία της καρδιάς, η οποία στέλνει αίμα σε όλο το σώμα μέσω του κυκλοφορικού συστήματος. Η μέθοδος αυτή θεωρείται ότι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Η τεχνική έχει σχεδιαστεί από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και έχει δοκιμαστεί προς το παρόν σε πειραματόζωα (χοίρους). Οι ερευνητές σύγκριναν την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής, με την ενεργοποίηση της σπονδυλικής στήλης τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς και με την ενεργοποίησή της επί 24ωρου βάσεως και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τελευταία μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική όσον αφορά την ενδυνάμωση της καρδιάς και την ποσότητα του αίματος που αποστέλλει στο σώμα με κάθε χτύπο.

Τα ευρήματα των επιστημόνων παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στο Μόναχο. Οι ερευνητές πάντως επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους είναι προκαταρκτικά και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *