Εμβολιάστηκαν 58 ανασφάλιστα παιδιά

 
Το δεύτερο κατά σειρά εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».


Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα», συνολικά 58 παιδιά, που λόγω της κρίσης δεν έχουν ασφάλιση, εμβολιάστηκαν με 88 πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από 175 ασθένειες.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εθελοντών παιδιάτρων της οργάνωσης που συνεργάζονται με το δήμο, καθώς και επαγγελματιών υγείας του Δήμου.

Συνολικά από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα, η Οργάνωση εμβολίασε περισσότερα από 800 παιδιά, εκ των οποίων τα 126 προέρχονται από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Για την προμήθεια των εμβολίων μερίμνησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή-Άνθρωπος», μέσω δωρεών των Ιδρυμάτων «Νιάρχος», «Μποδοσάκη» κ.α διευκρίνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Kαλυψώ Γούλα, σημειώνοντας ότι, μέσω αυτής της συνεργασίας ενισχύθηκε το πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο 2012, για τον τακτικό εμβολιασμό των ανασφάλιστων και άπορων παιδιών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *