Εμβολιασμοί παιδιών στο δήμο Ηρακλείου

 
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν σήμερα οι εμβολιασμοί και στο Παράρτημα του δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που πραγματοποιούνται για παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών, μακροχρόνια ανέργων, και παιδιών χωρίς ιατρική παρακολούθηση.


Δεκάδες γονείς προσκόμισαν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους στα οποία καταγράφηκαν τα εμβόλια που δεν είχαν γίνει στους χρόνους που έπρεπε λόγω έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης και αδυναμίας χορήγησης των εμβολίων με μηδενική συμμετοχή.

Το εμβόλια, που θεωρήθηκαν από τους εθελοντές παιδίατρους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ως πρωταρχικής σημασίας, χορηγήθηκε σήμερα και τα υπόλοιπα τοποθετήθηκαν σε ένα προγραμματικό πλαίσιο επόμενων εμβολιασμών με ελάχιστο χρονικό μεσοδιάστημα τον ένα μήνα.

«Είδαμε πολλά παιδιά εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα, τα οποία οφείλουν 4 και 5 εμβόλια που δε μπορούσαν να κάνουν λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και της έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης. Αναλάβαμε το πλήρες εμβολιαστικό πρόγραμμα αυτών των παιδιών να το φέρουμε εις πέρας το επόμενο εξάμηνο, ώστε να είναι πλήρως εμβολιασμένα και προστατευμένα για την ηλικία τους. Θεωρούμε ότι η προσφορά στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μέσα από την εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού σε όλη την Αττική είναι σπουδαία και θα σώσει πολλά παιδιά από σοβαρές παιδικές ασθένειες» δήλωσε κατά τον εμβολιασμό ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Δημάρχου του Ηρακλείουο οποίος ήταν δίπλα στους ανασφάλιστους πολίτες σε όλη τη διεξαγωγή των εμβολιασμών.

«Καθημερινά είμαστε αποδέκτες της αγωνίας των γονιών που ζητούν τη βοήθεια μας καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσουν ούτε τον απαραίτητο κύκλο εμβολίων τους. Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της υγείας είναι τουλάχιστον δύσκολη ή και επικίνδυνη. Ήδη από τον Αύγουστο που ξεκινήσαμε την καταγραφή, έχουμε διαπιστώσει τον κίνδυνο που υπάρχει στα παιδιά οικογενειών με ανασφάλιστους γονείς. Ορόσημο μας είναι το παιδί.. το κάθε παιδί: αυτό που σηματοδοτεί την ελπίδα μας και αναγεννά το μέλλον μας. Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της “Αποστολής” είναι ότι χρέος κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη και χριστιανού είναι να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με όποιον τρόπο μπορεί» είπε ο γενικός διευθυντής της Αποστολής Κώστας Δήμτσας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *