Εμβόλια σε ευπαθείς ομάδες και μετανάστες στην Κρήτη

emvolio-735x459.jpg

Σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και μετανάστες θα διατεθει μια σειρά εμβολίων, που παρελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τα είδη των εμβολίων που παρελήφθησαν είναι της διφθερίτιδας, τετάνου, πολιομυελίτιδας κοκκύτη TETRAVAC, ιλαράς – ερυθράς- παρωτίτιδας MMR, ηπατίτιδα Β παιδικό HBVAXPRO, Αιμοφίλου ινφλουέντζας ACT HIB, ανεμοβλογιάς VARILIX, και ανθρωπινων θηλωματων CERVARIX.

Τα εμβόλια θα διατεθούν, κατά προτεραιότητα, για τον εμβολιασμό μεταναστών και ευάλωτων πληθυσμών, λόγω της αυξημένης μεταναστευτικής ροής στη χώρα μας καθώς και την αδυναμία πρόσβασης ευάλωτων πληθυσμών στο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες πρόληψης, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εμβολιαστούν εκτός από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και των τεσσάρων νομών της Κρήτης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στo Kέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Δ. Ηρακλείου, στο Δημοτικό Ιατρείο Δ. Ηρακλείου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Δ. Μαλεβιζίου και στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, καθώς και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου εμβολιασμοί θα γίνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνου και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης, για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα γίνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Χανίων, στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χανίων και στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Τέλος, για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου οι εμβολιασμοί θα γίνουν εκτός από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού και στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας και στο Δημοτικό – Κοινωνικό Ιατρείο Σητείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *