«Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα εμμείνει σε κάτι ατελέσφορο»

E5216F727B59A46D08B1353FE8B1F1F4.jpg

  Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, με δηλώσεις του για τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα ανέφερε πως, «ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα εμμείνει σε κάτι ατελέσφορο».

Ο κ. Ρήγας μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84»πρόσθεσε: «Το θέμα το χειρίζεται, πολιτικά, ο κ. Χατζηδάκης. Έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία πιστεύουμε ότι θα συζητήσει η κυβέρνηση και δεν θα εμμείνει σε αυτό που εμείς θεωρούμε ατελέσφορο και πιθανόν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ότι δεν είναι και ενδεδειγμένο…

Είπαμε ότι τη λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα πρέπει να την καταρτίσουμε με βάση τις υποδείξεις των πλέον κατάλληλων φορέων του Δημοσίου. Δηλαδή, του ΕΟΦ σε συνεργασία με τους άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας. Δεύτερον, από τη στιγμή που ο στόχος μας είναι η μείωση της τιμής του φαρμάκου, αυτό γίνεται και μέσα από τα φαρμακεία, περιορίζοντας τη διατίμηση και περιορίζοντας το εκ των προτέρων καθορισμένο κέρδος των φαρμακοποιών, το οποίο φτάνει σε αυτές τις περιπτώσεις στο 27,5%…».

«Δεν θέλουμε να παίξουμε την κολοκυθιά» κατέληξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *