Ελπιδοφόρα έρευνα για γονιδιακή θεραπεία της κώφωσης

deaf-656x410.jpg

Μια γονιδιακή θεραπεία για την κληρονομική κώφωση θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη μέσα σε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, μια νέα έρευνα δείχνει ότι η επαναστατική τεχνική που ανέπτυξαν επιστήμονες, είναι σε θέση να διορθώσει ελαττωματικό DNA, επιτρέποντας σε γενετικά κωφά ποντίκια να ακούσουν ξανά.

Η τελευταία αυτή έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Bertarelli Foundation, βρήκε ότι τα ποντίκια με γενετική κώφωση μπορούσαν να αισθανθούν θορύβους, μετά την τοποθέτηση υγιών αντιγράφων των ελαττωματικών γονιδίων τους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν, ότι τα μεταλλαγμένα γονίδια των ποντικιών είναι παρόμοια με αυτά που ευθύνονται για ορισμένες κληρονομικές ασθένειες κώφωσης στους ανθρώπους, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η τεχνική αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στους ανθρώπους.

Ο Jeffrey Holt από το νοσοκομείο Boston Children’s σχολίασε, ότι η τεχνική χρειάζεται κάποιες «βελτιώσεις», ωστόσο ελπίζει ότι οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.