Ελπίδες από νέο φάρμακο για τους παράλυτους

316784812E7EBE7571A29E6E2CCDB257.jpg

  Ερευνητές από τις ΗΠΑ πιστεύουν ότι έχουν βρει ένα φάρμακο, το οποίο θα μπορουσε να αποκαταστήσει την ικανότητα της κίνησης σε εκατομμύρια παράλυτους ανθρώπους.

Η χημική ουσία που περιέχει κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να παρέχει «εξαιρετικές υποσχέσεις».

Οι ερευνητές χορήγησαν το συγκεκριμένο φάρμακο σε ποντίκια με σοβαρά κατεστραμμένο νωτιαίο μυελό. Ορισμένα από τα ζώα κατάφεραν όχι απλά να κάνουν μερικά βήματα, αλλά να περπατούν σχεδόν όπως τα υγιή. Επιπλέον έγιναν πιο ευκίνητα και επανέκτησαν τον έλεγχο των μυών της ουροδόχου κύστεώς τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται την έρευνα, 21 από τα 26 πειραματόζωα παρουσίασαν βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους χάρη σε αυτό το φάρμακο.

«Η ανάκαμψη είναι άνευ προηγουμένου. Κάθε ένα από τα 21 ζώα κατάφερε να επανακτήσει κάποια λειτουργία. Για κάθε παράλυτο ασθενή σήμερα, θα μπορούσε να θεωρηθεί πάρα πολύ σημαντικό να ανακτήσει έστω και κάποια από αυτές τις λειτουργίες. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένη με την πιθανότητα, ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν μια μέρα να ανακτήσουν την ικανότητα της κίνησης, που έχασαν λόγω τραυματισμού του νωτιαίου μυελού» ανέφερε ο καθηγητής νευροεπιστημών του πανεπιστημίου Cape Western Reserve University στο Οχάιο, Jerry Silver.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό εθνικό ινστιτούτο υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *