Ελληνοβραζιλιάνικη συνεργασία στην καρδιοχειρουργική

tsqhx5gc-656x410.jpg

Με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών στην καρδιοχειρουργική έρχονται στην Αθήνα  έξι κορυφαίοι εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης καρδιοχειρουργικής σχολής, με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό Rui M.S. Almeida, πρόεδρο της Βραζιλιάνικης Καρδιοχειρουργικής Εταιρίας, για μια επιστημονική συνάντηση με τους Έλληνες καρδιοχειρουργούς.

Η διήμερη σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Έρρικος Ντυνάν» (9 – 10 Οκτωβρίου), τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς, Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ) και της Παγκόσμιας Εταιρίας Χειρουργών Καρδιάς – Θώρακα (WSCTS).

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σωτήρης Πράπας, διευθυντής του Α΄ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν και επερχόμενος πρόεδρος (από το 2016) της ΕΕΧΘΚΑ, η βραζιλιάνικη σχολή καρδιοχειρουργών έχει εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο ιατρικό χάρτη, περιλαμβάνοντας πρωτοπόρους καρδιοχειρουργούς στη διενέργεια by-pass σε πάλλουσα καρδιά, καθώς και σε σειρά καινοτόμων επεμβάσεων σε βαλβιδοπάθειες και σε παιδιά, ενώ η επιστημονική σύνοδος της Αθήνας επιβεβαιώνει το αυξημένο διεθνές κύρος της ελληνικής καρδιοχειρουργικής κοινότητας. Ο Σωτήρης Πράπας σημείωσε, επίσης, ότι η ελληνοβραζιλιάνικη συνάντηση παρέχει την ευκαιρία να παρουσιαστεί η αλματώδης πορεία της ελληνικής καρδιοχειρουργικής, μέσα από την ανάπτυξη πρωτοποριακών μεθόδων και την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων τεχνικών.

Έμφαση στην αξιοπιστία των Ελλήνων καρδιοχειρουργών έδωσε, από την πλευρά του, ο Rui M.S. Almeida. Όπως είπε, αφήνουν πλέον το στίγμα τους στον παγκόσμιο ιατρικό χάρτη, ενώ ανακοίνωσε ότι το επόμενο βήμα της Ελληνοβραζιλιάνικης συνεργασίας που εγκαινιάζεται με τη Συνάντηση των Αθηνών θα είναι η ανταλλαγή νέων ειδικευόμενων καρδιοχειρουργών.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σεμινάριο με θέμα «Αναστομώσεις Στεφανιαίων Αγγείων: Θεωρία και πράξη», όπου κεντρικό ρόλο θα έχει και ο Βέλγος, πρωτοπόρος καρδιοχειρουργός, καθηγητής Paul Sergeant.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του «Ερρίκος Ντυνάν» επιστημονική ημερίδα με περισσότερους από 30 εισηγητές και η επιστημονική συνάντηση θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου με την παρουσίαση του λευκώματος «Νίκες Καρδιάς» – Η Ελληνική Καρδιοχειρουργική και οι πρωταγωνιστές της.

Στο πολυτελές λεύκωμα, που φέρει την σφραγίδα του Σωτήρη Πράπα, καταγράφεται το σύνολο των πεπραγμένων της Ελληνικής Καρδιοχειρουργικής από το 1949 έως το 2013, ενώ περιέχονται σειρά ιστορικών φωτογραφιών και περί τις 250 πρωτότυπες συνεντεύξεις του συνόλου των πρωταγωνιστών της ειδικότητας από την έναρξή της έως σήμερα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *