Ελληνικός καφές, εξαιρετική επιλογή ακόμη και για όσους κάνουν δίαιτα

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που προσπαθεί να χάσει ή θέλει να διατηρεί ένα σωστό σωματικό βάρος ρωτάει «ελληνικό καφέ μπορώ να πίνω;».

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει να κάνει με τις θερμίδες που έχει αυτός καθ’ αυτός ο ελληνικός καφές, καθώς είναι σχεδόν μηδενικές, αλλά με το πόσο ζάχαρη και γάλα θα προσθέσουμε.

Αυτό λοιπόν που θα λέγαμε είναι ότι ο ελληνικός καφές αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ακόμη και για όσους είναι σε δίαιτα. Πίνεται συνήθως χωρίς γάλα ή με ελάχιστο. Δεν απαιτεί προσθήκη μεγάλης ποσότητας ζάχαρης.

Έτσι ακόμη και όσοι τον θέλουν λίγο πιο γλυκό δεν βάζουν πάνω από μια κουταλιά του γλυκού, η οποία δεν αποδίδει πάνω από 20 θερμίδες.

Κατά συνέπεια, οι θερμίδες που θα πάρουμε από ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ δεν είναι πάνω από 20 – 30, ανάλογα πάντα με τον τρόπο παρασκευής του.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι άλλα είδη καφέ, όπως ένας καπουτσίνο ή καφέδες και ροφήματα καφέ με αφρόγαλα ή κρέμα, μπορεί να έχουν πάνω από 100 θερμίδες (φτάνοντας μέχρι και τις 300!), σίγουρα η κατανάλωση ελληνικού καφέ αποτελεί μια ιδανική επιλογή, ακόμα και για όσους βρίσκονται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *