Ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας

BABDA0198029EB6A44CD7238F45C3DDB.jpg

  Την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας με ιατρικό προσωπικό και την εφαρμογή του συντελεστή ένα προς πέντε στις προσλήψεις γιατρών, ζητά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη, επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο Χανίων, όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και με γιατρούς.

«Έχουμε ζητήσει να γίνουν προσλήψεις, από αυτές που ήταν ώριμες και έτοιμες να δημοσιευτούν στα ΦΕΚ. Ήταν 1.250, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα κάνει 600 εξ αυτών, εμείς λέμε ότι δεν εφαρμόζουν ούτε τον κανόνα ένα προς πέντε που θα έπρεπε να ισχύει στον χώρο της υγείας», τόνισε ο κ. Βαρνάβας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας παρατηρούνται ελλείψεις γιατρών και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς -όπως υποστήριξε- όσοι γιατροί είχαν προσληφθεί με την έναρξη του ΕΣΥ το 1985, έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια και αποχωρούν, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, τα οποία «επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να βάλει χιλιάδες υγειονομικών σε κινητικότητα, σε διαθεσιμότητα, στην ουσία σε απολύσεις, αυτή είναι η δική μας άποψη», και προσέθεσε ότι η μείωση από το 2014 των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία κατά 300 εκατομμύρια ευρώ θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, κάνοντας δυσκολότερη την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των νοσοκομείων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *