Ελιξήριο υγείας ο καφές

 
Τα ευρήματα νέων μελετών μάς προσφέρουν ισχυρό άλλοθι για να πίνουμε χωρίς τύψεις το καφεδάκι μας καθώς θα δείχνουν ότι όλα τα συστατικά του αγαπημένου μας ροφήματος, από τη διεγερτική καφεΐνη μέχρι τις αντιοξειδωτικές ουσίες και το μαγνήσιο, μας προστατεύουν από πληθώρα εκφυλιστικών ασθενειών.


Είναι ο καφές το σύγχρονο ελιξήριο της μακροζωίας; Η διαπίστωση αυτή έχει ήδη αποκτήσει θερμούς υποστηριχτές στη διεθνή αλλά και την ελληνική επιστημονική κοινότητα, ειδικά μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της μελέτης της Α’ Καρδιολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στην Ικαρία, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
 
Η τελευταία έδειξε πως ένας από τους λόγους που οι Ικαριώτες περιλαμβάνονται στους μακροβιότερους πληθυσμούς του πλανήτη είναι πως πίνουν τουλάχιστον ένα με δύο φλυτζάνια ελληνικό καφέ την ημέρα στο καφενείο του χωριού τους, μετά την καθιερωμένη μεσημεριανή σιέστα.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης η συστηματική κατανάλωση καφέ βελτιώνει την αγγειακή διατασιμότητα δηλαδή με απλά λόγια κάνει τα αγγεία πιο ελαστικά και συνεπώς προστατεύει από την αθηροσκλήρωη και τα εμφράγματα του μυοκαρδίου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *