Έληξε η επιδημία του MERS στη Νότια Κορέα

mers.jpg

Τη λήξη της επιδημίας του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Χουάνγκ Κιο-Αν, δύο και πλέον μήνες αφότου αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα και άρχισε να εξαπλώνεται σε χώρους νοσοκομείων, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Στη Νότια Κορέα η επιδημία εξαπλώθηκε και έγινε η μεγαλύτερη εκτός της Σαουδικής Αραβίας, με 36 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, 186 να έχουν μολυνθεί από το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής, για την καταπολέμηση του οποίου δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο και 17.000 να έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ο ιός ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά σε έναν άνδρα ο οποίος είχε επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στη Μέση Ανατολή το Μάιο.

«Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης, το ιατρικό προσωπικό και η κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι πολίτες δεν πρέπει πλέον να ανησυχούν», είπε ο Χουάνγκ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης. Η επιδημία έχει επηρεάσει την ανάπτυξη της τέταρτης ασιατικής οικονομίας, περιορίζοντας σημαντικά την κατανάλωση.

Οι κορεατικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι κατέγραψαν μεγάλη μείωση των πωλήσεων, καθώς όλο και περισσότεροι Κορεάτες απέφευγαν τους δημόσιους χώρους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα βοήθεια ύψους 22 τρισ. γουόν (17,8 δισ. ευρώ) για την αναζωογόνηση της οικονομίας και η κεντρική τράπεζα διατήρησε το επιτόκιό της στο ιστορικό χαμηλό του 1,5%. Ο τομέας του τουρισμού επλήγη ιδιαίτερα, με μείωση κατά 40% του αριθμού των επισκεπτών τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014 και μείωση κατά 60% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου.

Η Σεούλ προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα από 30 δισ. γουόν σε διαφημιστικές εκστρατείες προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες, με ταξιδιωτικές δωροεπιταγές και μεγάλες συναυλίες αστέρων της ποπ, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Κιμ Τσονγκ σε ξένους δημοσιογράφους, την περασμένη εβδομάδα. «Θέλουμε κυρίως να δούμε να ξανάρχονται οι κινέζοι τουρίστες», δήλωσε.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές εξετάζουν δύο ύποπτα κρούσματα του στη βόρεια Αγγλία. Συνολικά 26 χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα του MERS από το 2012.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.