Ελεύθερη πρόσβαση για ανέργους στα νοσοκομεία

 
Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για 300.000 ανασφάλιστους πολίτες και ανέργους, για τα επόμενα τρία χρόνια, θεσπίζει το υπουργείο Υγείας, με αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.


Η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας είναι να εντάξει, έστω και προσωρινά, 100.000 άνεργους και ανασφαλίστους πολίτες, τον χρόνο, στο πρόγραμμα «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» του ΕΣΠΑ. Όπως ανακοίνωσαν ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και οι γενικοί γραμματείς Υγείας, Πελοπίδας Καλλίρης, και Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει το 2013, θα ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Θα καλύψει, δηλαδή, συνολικά 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.

Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμη, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά οι αρμόδιοι θεωρούν δίκαιο να ενταχθούν πρώτοι όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *