Ελέγξτε τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης με σωστή διατροφή

 
Η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Δείτε ποια τρόφιμα και ουσίες πρέπει να φροντίσετε να περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο σας…


H σόγια μπορεί να βοηθήσει την καρδιά και τις αρτηρίες, καθώς συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης, ενώ μπορεί να ανακουφίσει και από τις εξάψεις.

Το βόριο είναι ένα άλλο ωφέλιμο ιχνοστοιχείο, που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά (βανίλιες, δαμάσκηνα, φράουλες, μήλα, ντομάτες, αχλάδια, σταφύλια, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια και κόκκινα μούρα) και αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να συγκρατεί τα οιστρογόνα.

Βοηθά επίσης στη διατήρηση των οστών σε καλή κατάσταση, μειώνοντας την ποσότητα του ασβεστίου που απεκκρίνεται καθημερινά. Τα φασόλια αποτελούν εξαιρετική επιλογή, καθώς τα οφέλη τους για την υγεία είναι πολλά.

Μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα, παρατείνοντας έτσι το αίσθημα κορεσμού, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, περιέχουν φυτοοιστρογόνα, είναι καλή πηγή πολλών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του φυλλικού οξέως και της βιταμίνης B6, ενώ αποτελούν επίσης πηγή πρωτεϊνών.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τις γυναίκες. Στην περίπτωση που δεν σας αρέσει το γάλα ή έχετε δυσανοχή στη λακτόζη, μπορείτε να πίνετε γάλα σόγιας, καθώς και να προσθέσετε στη διατροφή σας το μπρόκολο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια και τα αμύγδαλα.

Επίσης, βάλτε στη διατροφή σας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, cottage cheese, καθώς και άλλα τυριά χαμηλά σε λιπαρά.

Πηγή: myself.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *