Εκτός ΕΟΠΥΥ τραπεζοϋπάλληλοι, δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί

 
Αναστέλλεται η ένταξη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας των τομέων υγείας ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ και ΤΑΠΤΠΓΑΕ (τραπεζοϋπάλληλοι) του ΤΑΥΤΕΚΩ, (είχε ιδρυθεί από κοινού με τις ΔΕΚΟ και είχε ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ την 1η Μαΐου) έως 31 Δεκεμβρίου 2012, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, «καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας και την μετατροπή του σε αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου».


Οι συγκεκριμένοι τομείς υγείας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις διαδικασίες που υπήρχαν.

Την εξαίρεσή του από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ έχει αποφασίσει και το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) μετά την απόφαση των επιστημονικών συλλόγων -δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών- που το συγκροτούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκκρεμεί η σύνταξη αναλογιστικής μελέτης ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Σε συνεδριασή του στα τέλη Μαΐου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας των τομέων Υγείας του Ταμείου με το ήδη υπάρχον καθεστώς και την παροχή των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *