«Εκτός ατζέντας τα σενάρια εξόδου από το ευρώ»

 
«Η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα, τις θεραπείες και την περίθαλψη, που δικαιούνται, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Φρούζης.


Αναφορικά με τα θέματα, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΣΦΕΕ, σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων για τη χώρα, ο κ. Φρούζης ανέφερε τα εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΦΕΕ προσπαθεί να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και να διατηρήσει τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίες των στελεχών και επιστημόνων, που απασχολούνται στον κλάδο.

Ωστόσο, η άμεση επίλυση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των δημοσίων νοσοκομείων, καθώς και η εξομάλυνση της ροής των πληρωμών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τους άλλους εταίρους του φαρμάκου, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση.

Στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο για τη χώρα μας, ο ΣΦΕΕ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, στηρίζοντας το έργο της, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκου.

Τα σενάρια, που κυκλοφορούν σε κάποια ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα, σχετικά με σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας, που βλάπτει τη χώρα μας και την οικονομία της και σαφώς δεν βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων του ΣΦΕΕ».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *