«Εκτός από τα φάρμακα έχουμε πρόβλημα και με τις ακτινοβολίες»

 
«Το πρόβλημα με τα φάρμακα που προμηθεύονται οι καρκινοπαθείς υπάρχει το τελευταίο εξάμηνο απλώς τώρα έγινε γνωστό», παραδέχεται στο newsbeast.gr η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών- εθελοντών- φίλων- ιατρών, Ζωή Γραμματόγλου.


Όπως υποστηρίζει μάλιστα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι καρκινοπαθείς είναι τεράστια με αποκορύφωμα τον Γολγοθά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν γύρω από την παροχή φαρμάκων. Αλλά ελπίζει ότι από σήμερα θα αρχίσει να λύνεται το πρόβλημά τους λόγω του εφοδιασμού των νοσοκομείων με φάρμακα που εξαγγέλθηκε.

Εκτός όμως από όλα αυτά τα προβλήματα, υπάρχει και ένα ακόμη που εδώ και πολύ καιρό δεν αλλάζει, όπως λέει, το οποίο δεν είναι άλλο από τις ακτινοβολίες. «Με τις ακτινοβολίες υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στα κρατικά νοσοκομεία. Μία ακτινοβολία μπορεί να πάρει και τέσσερις με πέντε μήνες αναμονή για να βρεις θέση».

Κραυγές απόγνωσης από τους καρκινοπαθείς

Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν ασθενείς που έψαχναν απεγνωσμένα σκευάσματα σε φαρμακεία και νοσοκομεία, τα οποία, επειδή δεν έβρισκαν, αναγκάζονταν να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Αυτός ήταν και ο Γολγοθάς χιλιάδων ασθενών καθώς και των συγγενών τους, οι οποίοι αναζητούσαν τη θεραπεία τους… Κάποιοι μάλιστα πήγαιναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, έχοντας σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά δεν έβρισκαν τίποτα με αποτέλεσμα να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.

Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις ασθενών που προμηθεύονταν με αρκετή καθυστέρηση το απαραίτητο σκεύασμα, κάτι που έθετε σε κίνδυνο την εξέλιξη της θεραπείας τους. Γι’ αυτό τώρα η κ. Γραμματόγλου εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει από σήμερα λύση για τους καρκινοπαθείς δεδομένου ότι αρχίζει ο ανεφοδιασμός των νοσοκομείων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *