Έκτακτη συνέλευση στο νοσοκομείο Καλαμάτας

9C6ED72E47E474579A7B905D9A1A651C.jpg

  Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί το σωματείο εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας σήμερα, στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αφορμή, όπως διευκρινίζει το σωματείο στη σχετική ανακοίνωσή του, είναι «η έντονη φημολογία για νέο πακέτο διαθεσιμότητας- απολύσεων, με στόχο αυτήν τη φορά εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το σωματείο επισημαίνει τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες έντονη είναι η φημολογία, η οποία επιβεβαιώνεται σιγά σιγά κι από επίσημους φορείς, ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέο πακέτο διαθεσιμότητας-απολύσεων με στόχο αυτήν τη φορά εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Μια σειρά από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιφέρειας βάζουν λουκέτο, στην Πάτρα, στα Καλάβρυτα, στα Κρέστενα ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και η κατάργηση της ειδικότητας των οδηγών στα νοσοκομεία, δείχνοντας σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους την πόρτα της εξόδου, την απόλυση.

Συγκεκριμένα για τον κλάδο των οδηγών πρόκειται για απροκάλυπτη επιχείρηση παράδοσης του συγκεκριμένου τομέα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως έγινε στο παρελθόν και στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με τη σίτιση, τη φύλαξη, την καθαριότητα, τα πλυντήρια. Περιμένουν στη γωνιά οι ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων να υποδεχθούν το δώρο που τους ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας καθώς με την κατάργηση της εν λόγω ειδικότητας δημιουργείται τεράστιο κενό στις διακομιδές ασθενών, στις μεταφορές ασθενών στα σπίτια τους μετά από νοσηλεία. Ο λαός θα ναι αυτός που για άλλη μια φορά θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του δικού του ανθρώπου.

Για την αναγκαιότητα ύπαρξης οδηγών στα νοσοκομεία θεωρούμε περιττό να αναφέρουμε πολλά, καθώς σε ένα νοσοκομείο όπως της Καλαμάτας υπάρχουν τεράστιες ανάγκες λόγω των πολλών κέντρων υγείας, των κινητών μονάδων, της αιμοδοσίας, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Ψυχαργώς, μετακίνηση προσωπικού και κυρίως τον τεράστιο όγκο διακομιδών ασθενών τόσο σε νοσοκομεία άλλων πόλεων αλλά και σε σπίτια.

Όχι μόνο δεν περισσεύουν αλλά υπάρχει κι έλλειψη στο συγκεκριμένο κλάδο, πρόσφατα το σωματείο μας με ανακοίνωση του είχε αναδείξει προβλήματα στο συγκεκριμένο χώρο που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού, τα ασθενοφόρα καρμανιόλες, τις απλήρωτες διακομιδές. Στην πλειοψηφία των οδηγών οφείλονται δεδουλευμένα 4 μηνών, κάνουν διακομιδές για τις οποίες δεν αποζημιώνονται καθώς υπάρχει πλαφόν το οποίο λόγω αναγκών το ξεπερνούν, τους οφείλονται δεκάδες ρεπό και κανονικές άδειες προηγούμενων ετών. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η απάντηση της κυβέρνησης είναι να στείλει αυτούς τους εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα-απόλυση. Στα πλαίσια της λεγόμενης κινητικότητας αναφέρεται ότι μέρος αυτών των εργαζομένων θα μεταφερθεί στο ΕΚΑΒ (εφόσον πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα).

Σημειώνουμε ότι για την πρόσληψη στο ΕΚΑΒ ως σήμερα ήταν απαραίτητη η εκπαίδευση ως πλήρωμα ασθενοφόρου, προσόν που σίγουρα δεν κατέχουν οι εν λόγω συνάδελφοι. Προετοιμάζεται λοιπόν μια μεγάλη δεξαμενή απολύσεων.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το Σωματείο καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 28\11\2013 στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Καλαμάτας για ν αποφασίσουμε:
Να μην περάσει καμία διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση για κανέναν εργαζόμενο.

Όχι στο ξεπούλημα του νοσοκομείου.

Όλοι μαζί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες να οργανώσουμε την απάντηση μας στην επίθεση που δεχόμαστε».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *