Έξι ημερών βρέφος έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς χάρη σε μια παρατηρητική νοσοκόμα

Την ιστορία ενός πολύ τυχερού αγοριού από το Λονδίνο δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail.

Το βρέφος γεννήθηκε στο σπίτι του και υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς μετά από μια παρατήρηση που έκανε μια έμπειρη νοσοκόμα.

Όταν μεταφέρθηκε για έλεγχο στο νοσοκομείο, μετά τη γέννησή του, το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος θεώρησε ότι επρόκειτο για ένα υγιές μωρό μέχρι που μια πιο έμπειρη νοσοκόμα παρατήρησε ένα μπλε χρώμα στα πόδια και στα δάχτυλά του. Οι περαιτέρω εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε μια δυνητικά θανατηφόρα καρδιακή ανωμαλία που σήμαινε ότι το αίμα στην καρδιά και τους πνεύμονές του δεν έρεε σωστά. Άμεσα μεταφέρθηκε σε μια ειδική μονάδα για να γίνει η εγχείρηση.

Η μητέρα του δήλωσε στα τοπικά μέσα: «Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γινόταν η ζωή μας αν δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα. Κάθε φορά που λέω στους ανθρώπους την ιστορία μας, τούς προκαλεί ρίγη. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ τρομακτικό. Ήμασταν συγκλονισμένοι. Η νοσοκόμα μάς έσωσε από μια μεγάλη στεναχώρια. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος θα το είχε εντοπίσει. Έμοιαζε υγιής και τόσο καλά όταν γεννήθηκε. Του έσωσε τη ζωή».

Οι γιατροί τελικά κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάστασή του και να βοηθήσουν την καρδιά του να στέλνει το αίμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τώρα το μωρό είναι 4 μηνών και απολαμβάνει μια υγιή ζωή, ενώ η μητέρα του εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς το ιατρικό προσωπικό που έσωσε τη ζωή του παιδιού της.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *