Και σε ιδιωτικά εργαστήρια οι εξετάσεις των οροθετικών

Το υπουργείο Υγείας -«έστω και με καθυστέρηση», όπως το ίδιο παραδέχεται- ανταποκρίνεται στην εύλογη απαίτηση των συλλόγων των οροθετικών με HIV να διενεργείται με αξιοπιστία ο έλεγχος του ιικού τους φορτίου και μέσω πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων, με την προβλεπόμενη συχνότητα, διασφαλίζοντας έτσι και την αποτελεσματική θεραπευτική φροντίδα των οροθετικών.

Το μέτρο που θα εφαρμοστεί εντός Ιουλίου, όπως δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας, βασίζεται στη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική γνωμάτευση και συνταγογράφηση παραπεμπτικών ασθενών με AIDS, από τον ΕΟΠΥΥ.

Η νέα πλατφόρμα διασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων υγείας των ασθενών, κατά τη διαδικασία που απαιτείται για τη συνταγογράφηση και εκτέλεση της εξέτασης στον ιδιωτικό τομέα.

Ουσιαστικά, καταργείται η σύνδεση ονόματος ασθενή, ΑΜΚΑ και ασθένειας κατά τη γνωμάτευση και παραπομπή των ασθενών για εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους) να εξυπηρετηθούν και στον ιδιωτικό τομέα υγείας για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *