Εκπαίδευση για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στη Θεσσαλονίκη

2EF739469DC1E73DE8ED6D516CB92F4B.jpg

  Ανοιχτή εκπαίδευση για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.) διοργανώνεται το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εορτασμό του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112. Παράλληλα, την επόμενη μέρα, Κυριακή, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα τον αριθμό 112.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμβολή της 112 Foundation.

Η ανοιχτή εκπαίδευση, στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου από τις 12.00 το πρωί έως τις 15.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους (στο ύψος της οδού Μητροπόλεως), ενώ η ημερίδα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρες 10.00 – 13.30 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Στην ανοιχτή εκπαίδευση ΚΑΡ.Π.Α. θα παρουσιαστούν οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής και ταυτόχρονα, θα γίνει επίδειξη χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Το 112, που σύμφωνα με το τελευταίο σχετικό Ευρωβαρόμετρο του Φεβρουαρίου 2013 ήταν σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδέει μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων τους πολίτες που κινδυνεύουν από τραυματισμό, πυρκαγιά ή εγκληματική ενέργεια με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία). Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην καρδιακή ανακοπή, τη σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης του 112 πανευρωπαϊκά.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα του 112, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, και έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για το 112 και τη δυνατότητα της συμμετοχής του στην εκπαίδευση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα της Κυριακής, 9 Φεβρουαρίου θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τηλ. 2310 310649, e-mail: inform@hrt.org.gr.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

– Για το 112 στην Ευρώπη www.112.eu, www.eena.org, www.112foundation.eu
– Για το 112 στην Ελλάδα www.112.gr, www.civilprotection.gr
– Για τις εκδηλώσεις www.112sos.gr.

Afisa1.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *