Εκλιπαρούν για τα φάρμακα τους οι ηλικιωμένοι

 
Μια τραγική κατάσταση φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν καθημερινά στα φαρμακεία τους οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου αφού από τη μία δεν εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ και από την άλλη έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με ασθενείς που πρέπει να πάρουν φάρμακα τα οποία όμως δεν μπορούν να πληρώσουν.


Η κάθε μέρα που περνά πίσω από τον πάγκο του φαρμακείου φαίνεται να είναι και πιο δύσκολη για τους φαρμακοποιούς, ειδικά των μικρών οικισμών και των συνοικιακών φαρμακείων που γνωρίζουν τους ασφαλισμένους με τα μικρά τους ονόματα αλλά και από την ασθένεια από την οποία πάσχει ο κάθε ένας ασφαλισμένος, και το φάρμακο που έχει ανάγκη.

Ωστόσο οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί του ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει το prismanews.gr, έχουν φέρει τον κλάδο σε απελπιστική κατάσταση.

Ο ένας στους τέσσερις φαρμακοποιούς είναι στον Τειρεσία δηλώνει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών του Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης που υπογραμμίζει παράλληλα ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την κινητοποίηση του μέχρι να βρεθεί μία λύση. Δυστυχώς οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα τους και στη συνέχεια να καταθέτουν τη συνταγή στο ταμείο τους για να εξοφληθεί.

Μένουν χωρίς φάρμακα

Ωστόσο υπάρχει πολύς κόσμος μεγάλης ηλικίας που παίρνει φαρμακευτικές αγωγές που κοστίζουν ακριβά και την ίδια στιγμή η σύνταξη είτε δεν αρκεί για να καλύψει τα φάρμακα είτε φτάνει οριακά.

Με αυτό το δεδομένο γίνεται αντιληπτό ότι μία μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων αναγκάζονται να μην παίρνουν τα φάρμακα τους αυτό το χρονικό διάστημα αφού δεν έχουν αρκετά χρήματα έτσι ώστε να τα πληρώσουν.

«Αυτό είναι γνωστό στους φαρμακοποιούς που ξέρουν καλά πως είτε δεν παίρνουν τα φάρμακα τους καθόλου, είτε μόνο εμείς και αυτοί ξέρουμε τι κάνουμε σε καθημερινή βάση… μη μας ρωτάτε. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας να μην παίρνει τα φάρμακα του; Ο κόσμος είναι θυμωμένος, πληγωμένος, στεναχωρημένος και όλα αυτά τα συναισθήματα τα δείχνει στο φαρμακείο», κατέληξε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών που υπογράμμισε ότι «δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία με τις πληρωμές. Πρέπει να υπάρξει πάντως μία σταθερή εισροή χρημάτων. Ο ασφαλισμένος έχει πληρώσει αυτά τα χρήματα και τώρα του τα στερούν. Με κάποιο τρόπο όλο αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από την πολιτεία».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *