Έκλεισε σχολείο μετά από κρούσμα μηνιγγιτιδοκοκκικής σηψαιμίας

 
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα για προληπτικούς λόγους το 9ο δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο φοιτούσε ο 6χρονος που διαγνώστηκε με μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία.


Ο 6χρονος βρίσκεται εκτός κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται φυσιολογικά. Χθες το πρωί μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων.

«Το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και εξάνθημα, του χορηγήθηκε αγωγή, η κατάσταση της υγείας εξελίσσεται πολύ καλά και θα νοσηλευτεί για επτά ημέρες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Διονύσης Χανιωτάκης.

«Η μηνιγγιτιδοκική σηψαιμία δεν παρατηρείται συχνά. Οφείλεται σε ένα πάρα πολύ “κακό” μικρόβιο το οποίο όμως είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και αν το προλάβουμε με τη φαρμακευτική αγωγή δεν αφήνει βλάβες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει νεκρώσεις. Τα παιδιά σήμερα εμβολιάζονται για την μηνιγγίτιδα αλλά το εμβόλιο προστατεύει από έναν συγκεκριμένο τύπο της νόσου που είναι ο πιο επικίνδυνος. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν καλύπτει 100% γιατί δεν προστατεύει από τους άλλους τύπους» εξήγησε ο κ Χανιωτάκης.

Το σχολείο στο οποίο φοιτά ο 6χρονος έχει απολυμανθεί. «Με απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης το σχολείο έκλεισε για προληπτικούς λόγους και χτες έγινε απολύμανση. Σήμερα, που είναι γιορτή των Τριών Ιεραρχών, τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο ούτε και στην εκκλησία.Το σχολείο θα μείνει κλειστό και αύριο για να γίνει πιο σχολαστική καθαριότητα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Αντώνης Καρούμπης.

«Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό και κινηθήκαμε άμεσα σε συνεργασία με τη αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και με τη Διεύθυνση του σχολείου. Έχει ήδη γίνει αναφορά του κρούσματος στη Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προτάθηκε προληπτική αγωγή. Στη σχολική μονάδα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και απολύμανσης. Αν και δεν συνιστάται κλείσιμο του σχολείου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή για προληπτικούς λόγους και θα επαναλειτουργήσει μετά την Πέμπτη. Έχουν ενημερωθεί όλοι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *