Εκδήλωση για φροντιστές ατόμων με Αλτσχάιμερ

1BE1D34FE5B32774DF52E2C425C59CCE.jpg

  Για έκτη συνεχή χρονιά η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση με την ευκαιρία της «Ημέρας Φροντιστής» με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ

Εκπαιδευτικές διαλέξεις για τους φροντιστές και δημιουργική απασχόληση για τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ

Η εκδήλωση διοργανώνεται το Σάββατο 22 Μαρτίου, με θέμα «Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών», στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2) από τις 10:00 έως τις 17:00. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, παράγοντες που βοηθούν σημαντικά στο δύσκολο έργο τους.

Ο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος φροντιστής προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα και καταφέρνει να χειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φροντιστές των ανθρώπων με νόσο Αλτσχάιμερ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα το φορτίο της φροντίδας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενους κύκλους εκπαιδευτικών διαλέξεων με την εξής θεματολογία:

– Συμπτώματα, εξέλιξη και φαρμακευτική αγωγή της νόσου Αλτσχάιμερ
– Διαταραχές Συμπεριφοράς και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις
– Το φορτίο του φροντιστή και πώς αντιμετωπίζεται
– Εκπαίδευση για έμμισθους φροντιστές (Έλληνες και αλλοδαπούς) – Πρόγραμμα Set care

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα για δημιουργική απασχόληση των ασθενών, όπως ασκήσεις μνήμης με μολύβι και χαρτί, εργοθεραπεία κ.ά. από τους ψυχολόγους της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και τους εθελοντές.

Η Ημέρα του Φροντιστή έχει καθιερωθεί εδώ και έξι χρόνια από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, ώστε ο φροντιστής που βοηθά σε τακτική ή καθημερινή βάση τον ασθενή με νόσο Αλτσχάιμερ και φροντίζει για την κάλυψη την αναγκών του, την άνετη και ασφαλή διαβίωσή του, να βρει αποτελεσματικές διεξόδους στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της φροντίδας και να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την ψυχολογική, σωματική και οικονομική επιβάρυνσή του.

Στους χώρους υποδοχής της εκδήλωσης θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα δίνονται πληροφορίες για τα προγράμματα λειτουργίας των Κέντρων Ημέρας.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 9011 40 41 51 (χρέωση από σταθερό 1,48 ευρώ και από κινητό 1,57 ευρώ το λεπτό).

aimage.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *