Ειρηνική διαμαρτυρία στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

A1DB751FFE6B007B3F8002DF1C813565.jpg

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ειρηνική διαμαρτυρία που οργάνωσαν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (ΚΕΦΙ) και η Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στην είσοδο του Γ.Ν «Αλεξάνδρα», την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης των Αλληλέγγυων Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων σε Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Στην διαμαρτυρία πήραν δυναμικά μέρος γυναικείες οργανώσεις, το κίνημα «Δεν πληρώνω», γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου αλλά και ασθενείς και μεμονωμένοι αλληλέγγυοι πολίτες.

Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν η διεκδίκηση της ισότιμης πρόσβασης όλων σε δομές υγείας συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των ανασφάλιστων πολιτών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, με την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία και δεσμεύτηκε προφορικά, ότι το νοσοκομείο θα δέχεται από εδώ και πέρα ανασφάλιστες εγκύους που θέλουν να γεννήσουν με αξιοπρέπεια και ότι δεν θα υπάρχει πλέον οικονομική χρέωση σε αυτές που θα αποστέλλεται ως χρέος στην εφορία». «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στην μάχη που δίνουμε για να ανοίξουν τα δημόσια νοσοκομεία σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. Αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει το κράτος και δεν το κάνει, το κάνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μαζί με τους αλληλέγγυους πολίτες», προστίθεται.

«Δώσαμε ένα σαφές μήνυμα για το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στην ΖΩΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε και την έγγραφη σχετική απάντηση καθώς και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στην ίδια σταθερή και αταλάντευτη θέση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ», καταλήγει η ανακοίνωση.

alexandra.jpg

alexandra1.jpg

alexandra2.jpg

alexandra3.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *