Η έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine βασίστηκε στα δεδομένα 17 μελετών που σύγκριναν τους καταναλωτές συμβατικών και οργανικών τροφίμων, καθώς και 223 μελετών που σύγκριναν τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών, βακτηρίων, μυκήτων ή εντομοκτόνων στις δυο κατηγορίες τροφίμων (π.χ., σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, κρέας, γάλα και αυγά).
Σύμφωνα με τους μελετητές τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν παρόμοια ποσοστά βιταμινών, ενώ το γάλα από τις δυο κατηγορίες τροφίμων περιέχει παρόμοια ποσοστά πρωτεΐνης και λίπους – αν και σύμφωνα με μερικές από τις μελέτες που εξετάστηκαν, το βιολογικό γάλα περιέχει περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα. Επίσης, τα οργανικά προϊόντα ήταν πλουσιότερα σε άζωτο, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές αυτή η διαφορά τους συγκριτικά με τα συμβατικά, δεν φαίνεται να ωφελεί την υγεία των καταναλωτών, καθώς οφείλεται στις ακολουθούμενες καλλιεργητικές μεθόδους και στο χρόνο συγκομιδής.
Πηγή: vita.gr