«Είναι μια πρωτοφανής περίπτωση»

9576A2D3DD6438DD933A967765284335.jpg

  «Είναι μια πρωτοφανής περίπτωση κι όταν μου έκαναν την καταγγελία, στην αρχή σχεδόν δεν κατάλαβα τι μου είπαν. Έχουμε ήδη αρκετή αποτελεσματικότητα (σσ. στους ελέγχους). Αρκετοί γιατροί έχουν πάει στον εισαγγελέα, αλλά συνδικαλιστή που ζητάει λεφτά για να μην κάνει απεργία, δεν έχω ξανακούσει», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τον συνδικαλιστή που ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ για μην προκηρύξει απεργία.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς και προμηθευτές, ο υπουργός είπε πως πρόκειται για οφειλόμενα έξι μηνών και πρόσθεσε:

«Ο ΕΟΠΥΥ έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο είναι ότι υπάρχει μια ακαταστασία στα οικονομικά του. Εμείς προσπαθούμε να το βάλουμε σε μία τάξη, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και αγγίζει τη γενική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα. Σας λέω, όμως, ότι όπως το κάνουμε, δουλεύει πάρα πολύ σωστά και θα πρέπει να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν, αλλά ως το τέλος του χρόνου, ο σχεδιασμός είναι να έχει ξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ τους πάντες για το α’ εξάμηνο του 2013. Εκεί θα γίνει ο έλεγχος και το κλείσιμο με το clow back και όλα τα υπόλοιπα και μετά θα πάει να κάνει την εκκαθάρισή του για το β’ εξάμηνο ως τον Φεβρουάριο του 2014. Θα παίρνουν μήνα- μήνα, είναι τρέχουσα η διαδικασία. Αλλά μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013, θα έχουμε κάνει την εξόφληση του Ιουνίου του 2013».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *