«Είμαι 39 ετών και έχω Αλτσχάιμερ»

8A42A4524B35F71CD6A8C8531B2698BA.jpg

  Η εξωτερική εμφάνιση του Chris Graham είναι η εξής: γυμνασμένος και ένας φαινομενικά υγιής 39χρονος. Αλλά αυτό που δε φαίνεται, είναι ότι ο πρώην στρατιωτικός, πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του BBC, κληρονόμησε αυτή τη σπάνια μορφή άνοιας, από τον πατέρα του ο οποίος πέθανε από αυτό σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο αδελφός του, ο Tony, που είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του, επίσης πάσχει από τη νόσο και πλέον είναι ανίκανος να εξυπηρετήσει τον εαυτό του (δε μπορεί να μιλήσει και σιτίζεται με ρινογαστρικό σωλήνα).

Ο Chris – που αποστρατεύτηκε λόγω υγείας τον περασμένο Ιανουάριο- ήδη έχει προβλήματα με τη μνήμη του. «Το καμπανάκι χτύπησε για εμένα όταν ο Tony αρρώστησε και επιβεβαιώθηκε, μέσω μιας εξέτασης αίματος, ότι βρισκόταν στα πρώτα στάδια της ασθένειας», λέει ο 39χρονος.

«Ήταν σοκαριστικό, και απλά υπέθεσα ότι και εγώ είχα πρόβλημα γιατί ξέχναγα πράγματα», συμπλήρωσε.
Το Αλτσχάιμερ είναι μια ασθένεια μη θεραπεύσιμη, εκφυλιστική και θανατηφόρα που γενικά εντοπίζεται στους ανθρώπους πάνω από 65 ετών, αν και το λιγότερο συχνά, πρόωρο Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα, ίσως και πριν τα 50.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *