Είκοσι λεπτά τη μέρα, κάνουν τη γρίπη πέρα

EF8FD527CE3B6DAFB721BFF7D3CA830F.jpg

  Ερευνητές από την Αγγλία υποστηρίζουν ότι 20 λεπτά άσκησης την ημέρα… κάνουν τη γρίπη πέρα.

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι δυόμιση ώρες εντατικής άσκησης την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών που συνδέονται μα τη γρίπη περίπου κατά 10%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στα δεδομένα της διαδικτυακής μελέτης «Flusurvey» γύρω από τη γρίπη, που διεξήγαγε το London School of Hygiene & Tropical Medicine σε δείγμα 4.800 ατόμων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, περίπου 100 περιστατικά γρίπης στα 1.000 άτομα θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί απλά και μόνο χάρη στη γυμναστική.

Οι ειδικοί επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η μέτρια άσκηση δε φαίνεται να έχει τα ίδια αποτελέσματα, τονίζοντας ότι η ένταση είναι πολύ σημαντική.

«Τα προκαταρκτικά αυτά αποτελέσματα γύρω από τη σχέση της γυμναστικής και της εμφάνισης ασθενειών που συνδέονται με τον ιό της γρίπης παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς βρίσκονται σε πρωταρχικό στάδιο, όμως συνάδουν με τα ευρήματα άλλων ερευνών για άλλες παθήσεις και δείχνουν ότι τα οφέλη της άσκησης στην υγεία είναι πραγματικά» ανέφερε στη Daily Mail η ερευνήτρια Dr Alma Adler.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *