Ειδική ομάδα στο υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση αποβλήτων

igeias-656x410.jpg

Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων στις δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η Ομάδα θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα εξειδικεύσει προτάσεις για συμμετοχή στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα διαμορφώσει ολοκληρωμένη πρόταση σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα νοσοκομεία θεωρούνται τα πλέον ενεργοβόρα κτίρια του δημοσίου και έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η καταγραφή των έργων εξοικονόμησης ενέργειας στα Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και η αξιολόγηση στο αποτέλεσμα σε σχέση με τους προσδοκώμενους στόχους που είχαν τεθεί.

Επίσης, η δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου για την εξοικονόμηση ενέργειας στα Νοσοκομεία, με στοιχεία κόστους ανά προτεινόμενη λύση, με προτεραιότητα τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, ακολούθως τις Δομές Υγείας στην Βόρεια Ελλάδα και τα Γενικά Νοσοκομεία και τις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επιπλέον έργο της Ομάδας Εργασίας είναι και η καταγραφή των διαδικασιών διαχείρισης μικτών, μολυσματικών και τοξικών αποβλήτων στις υγειονομικές μονάδες και προτάσεις καινοτόμες ή μη για δράσεις διαχείρισής τους.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *