Έγκυος στην Αυστραλία διαγνώστηκε με τον ιό Ζίκα

pregnant-735x436.jpg

Μια έγκυος στην Αυστραλία διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, ο οποίος της μεταδόθηκε ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες της πολιτείας του Κουίνσλαντ, στη βορειοανατολική Αυστραλία.

Πρόκειται για το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Ζίκα στην πολιτεία αυτή. Κανένα από τα τρία αυτά πρόσωπα δεν προσβλήθηκε από τον ιό ενώ βρισκόταν στην Αυστραλία, διαβεβαίωσαν οι αρχές.

Ο Ζίκα προκαλεί ελαφριά συμπτώματα γρίπης (πυρετός, πονοκέφαλος, εξάντληση). Ωστόσο υπάρχει η υποψία ότι, στην περίπτωση που προσβάλλει μια έγκυο, προκαλεί μια σοβαρή συγγενή δυσπλασία του εμβρύου, την μικροκεφαλία, από την οποία πάσχουν τα παιδιά που γεννιούνται με αφύσικα μικρό κεφάλι και εγκέφαλο.

Πολλές κυβερνήσεις έχουν δεσμευτεί να καλύψουν τις δαπάνες για την παρασκευή ενός εμβολίου κατά του Ζίκα. Ο ιός μαστίζει κυρίως τη Λατινική Αμερική. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα όσον αφορά τον ιό αυτόν λόγω της σχέσης που μπορεί να έχει με μια αύξηση των κρουσμάτων μικροκεφαλίας στη Λατινική Αμερική.

Η Βραζιλία είναι μια από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Ζίκα, με 1,5 εκατομμύριο προσβληθέντες, και ακολουθεί η Κολομβία με 22.600 κρούσματα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.