Εγκαινιάστηκε το πολυιατρείο του Δήμου Κηφισιάς

9AC33A4CB37B7CB83D2557B8197804D2.jpg

  Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Πολυϊατρείο Κηφισιάς «Διονύσιος Βαρελάς» το οποίο στελεχώνεται από 35 εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα στους δημότες.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Νικόλαος Βαρελάς που με χορηγία της οικογένειας του ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Πολυϊατρείου και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα», Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη.
Στην τελετή του αγιασμού την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.

Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε την σημασία της προληπτικής ιατρικής και εξήρε το έργο των εθελοντών ιατρών αλλά και της οικογένειας Βαρελά.

«Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο έχει συμπράξει το κράτος, δίνοντας το κτίριο ενός οργανισμού, ο Δήμος Κηφισιάς και η οικογένεια Βαρελά, ο ιδιώτης που το χρηματοδότησε. Αυτό αποδεικνύει πως αν συνεργαστούμε μπορούμε να πάμε μπροστά και να περάσουμε απέναντι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες» ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό για να δοθεί η άδεια στους γιατρούς που προσφέρουν υπηρεσίες στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Κηφισιάς ώστε να πάρουν κωδικό και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για να γράφουν τα φάρμακα των πολιτών.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ακόμη ότι σε 10 ημέρες, το Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» θα είναι σε πλήρη εφημερία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην δημιουργία του νέου Πολυϊατρείου, την οικογένεια Διονυσίου Βαρελά, τους εθελοντές γιατρούς, την πρόεδρο Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη και το ΔΣ της «Κοινωνικής Μέριμνας», το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους εθελοντές πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και της «Κοινωνικής Μέριμνας» είναι να μην υπάρχει κανένας δημότης χωρίς περίθαλψη, χωρίς φαγητό.

«Είναι καθήκον μας η έμπρακτη Κοινωνική Αλληλεγγύη και το πολυϊατρείο που εγκαινιάζουμε, αποτελεί ένα λιθαράκι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος Κηφισιάς. Στηρίζουμε χωρίς οικονομικές εκπτώσεις τις κοινωνικές δραστηριότητες του Δήμου Κηφισιάς, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κρεοπωλείο, η διανομή γευμάτων, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΑΠΗ οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τα σχολεία και οι υπηρεσίες ευθύνης της αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης. Ο Δήμος αποτελεί το χέρι στήριξης των δημοτών και της συνοχής του κοινωνικού ιστού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οργανισμό εργατικής κατοικίας με τη σημερινή του μορφή γιατί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε χρησιδάνειο ώστε να χρησιμοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς όλα τα παλιά καταστήματα που υπάρχουν εδώ. Τιμούμε τον δωρητή οικοπέδου για δημιουργία ιατρείου Ηφαιστίωνα Παπαδόπουλο, τους ιδρυτές του Πολυϊατρείου Κηφισιάς το 1988 Δήμαρχο Βασίλειο Γκατσόπουλο και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, τον πρώτο διευθυντή Αντιδήμαρχο Νίκο Γόντικα, όλες και όλους που προσέφεραν ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία, εφόδια, εθελοντική εργασία, ιατρούς, δημοτικούς συμβούλους και δημότες για την λειτουργία του Πολυϊατρείου τα 25 προηγούμενα χρόνια αλλά και τους δωρητές. Ευχαριστώ επίσης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς για το τεράστιο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης αλλά και τη συνεργασία του με το Δήμο. Και τη συνεργασία αυτή θα τη συνεχίσουμε ώστε να μπορούμε να βοηθάμε όλους τους πολίτες μας» τόνισε ο Νίκος Γ. Χιωτάκης.

«Σε ένα μήνα θα δημιουργήσουμε και το κοινωνικό μας φαρμακείο στην περιοχή αυτή μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Κρεοπωλείο, για να έχουν οι πολίτες μας τη δυνατότητα στις δύσκολες ημέρες που περνάμε να νιώθουν ότι κάποιοι άνθρωποι νοιάζονται. Τις δύσκολες εποχές την ανθρωπιά μας, τη δείχνουμε με την αγάπη μας» ανέφερε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα» Μαρία Κεφαλά- Σαλματάνη.

Στα εγκαίνια του Δημοτικού Πολυϊατρείου Κηφισιάς παραβρέθηκαν ακόμη, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι Άννα Κορογιαννάκη, Ευστάθιος Κύρλος, Νίνα – Ασπασία Βλάχου, Μανώλης Κουρμαδιάς, οι πρώην Δήμαρχοι, Βασίλης Βάρσος και Βασιλική Ταμβάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ευαγγέλος Αυλήτης, Αντώνης Μπιτσάνης, Ιωάννης Διονυσσιώτης, Ευάγγελος Σιδέρης, Αγγελική Πιτίδη, Φώτης Δημάκης, Λίλα Παπαδημητρίου, Ηλιάνα Στεφανάκου, Περικλής Καραγιαννάκης, Σπύρος Μούρκος Γεώργιος Σκορδίλης, αντιπροσωπεία γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ, εργαζόμενοι της «Κοινωνικής Μέριμνας» και του Δήμου Κηφισιάς καθώς επίσης και πρόεδροι Συλλόγων των εργατικών κατοικιών.

dimosKiffisias1.jpg

dimosKiffisias2.jpg

dimosKiffisias3.jpg

dimosKiffisias4.jpg

dimosKiffisias5.jpg

dimosKiffisias6.jpg

dimosKiffisias7.jpg

dimosKiffisias8.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *