Εγκαινιάσθηκε η υπερσύγχρονη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

 
Νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εγκαινιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, η οποία θα φιλοξενεί ασθενείς σε λιγότερο από τρεις ημέρες.


Η νέα μονάδα αποτελείται από 12 κλίνες και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει μέρος της παλαιάς μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Το σύνολο των κλινών, που θα διατίθενται, είναι 30 και οι ασθενείς θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται σε μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες στην Ευρώπη.

Το κόστος της νέας μονάδας ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο ήταν χορηγία της Φωτεινής Λιβανού και του Αθανάσιου Μαρτίνου, φίλων του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ.

Στη θέση της παλιάς μονάδας θα κατασκευαστεί μονάδα τεχνητού νεφρού, πτέρυγα με 22 χειρουργεία, θάλαμοι ανάνηψης και αιμοδυναμικό εργαστήριο. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2013, ενώ εκτιμάται ότι οι πρώτες αίθουσες χειρουργείων θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2014.

Το συνολικό κόστος της νέας αυτής επένδυσης ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από την Εθνική Τράπεζα.

Στην ομιλία του, ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή των Ελλήνων ιδιωτών, οι οποίοι -όπως σημείωσε- σε δύσκολες εποχές συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του συστήματος Υγείας στη χώρα.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, καθηγητής Χρ. Ρούσσος, τόνισε ότι «ένα όραμα 10 ετών γίνεται πράξη στην καρδιά του νοσοκομείου Ευαγγελισμός».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επισήμανε ότι «το έργο είναι θεμελιωμένο επάνω σε οικόπεδο που έχει δωρηθεί από την Ιερά Μονή Πετράκη».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *