Εφιάλτης μετάδοσης AIDS από ιερόδουλες και στην Αχαΐα

 
Θέμα χρόνου θεωρείται να «σκάσει» η υγειονομική βόμβα και στην Αχαΐα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ιερόδουλες που εξωθούνται παράνομα στην πορνεία στην περιοχή να έχουν μολύνει με AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα άφησε μιλώντας στους patrastimes.gr ο υγειονολόγος κ. Δετοράκης.


Αυτό συμβαίνει γιατί οι ιερόδουλες δεν ελέγχονται ούτε στην περιοχή, ενώ υπάρχουν ιερόδουλες και άνδρες που δέχονται να έρθουν σε σεξουαλική επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, έναντι 10 ή 20 ευρώ.

Παρ’ όλο που τα «στέκια» είναι γνωστά στην πόλη, η πολιτεία «κλείνει» τα μάτια και δεν προβαίνει στους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους και ιατρικές εξετάσεις για τις γυναίκες αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Δετοράκης, ακόμα και το 30% των φοιτητών, που είναι ενημερωμένοι για τα μέτρα προφύλαξης, δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Εφιαλτικό φαντάζει το σκηνικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία ιερόδουλη που είναι φορέας του AIDS ή άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, θα τα μεταδώσει σε 33 άτομα μέσα μόνο σε ένα μήνα.

Τα άτομα που είναι φορείς του AIDS στην περιοχή φαίνεται να παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση, καθώς υπολογίζεται ότι είναι καταγεγραμμένα περίπου 40 άτομα, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να είναι διπλάσιος, καθώς πολλοί απευθύνονται σε κέντρα της Αθήνας και άλλων περιοχών για να κάνουν εξετάσεις, επειδή φοβούνται ότι δεν θα τηρηθεί η ανωνυμία.

Σύμφωνα με τον κ. Δετοράκη, το «κλειδί» είναι να υπάρξει οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης, η οποία έχει ατονήσει από το 1994 και μετά, καθώς οι εθελοντικές προσπάθειες δεν μπορούν να έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *