Έφηβοι και ενεργειακά ποτά

DAA482F185F39FDFC8027540960D2425.jpg

  Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν υποστηρίζουν ότι οι έφηβοι και οι νέοι που πίνουν ενεργειακά ποτά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν το κάπνισμα, να κάνουν χρήση ναρκωτικών και να καταναλώνουν αλκοόλ.

Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί όσοι αναζητούν την ικανοποίηση των αισθήσεών τους και είναι ριψοκίνδυνοι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πίνουν ενεργειακά ποτά.

Με τη σειρά τους, αυτά τα χαρακτηριστικά, αυξάνουν τις πιθανότητες να πειραματιστούν και με άλλες ουσίες.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα σχεδόν 22.000 μαθητών γυμνασίου στις ΗΠΑ. Οι μαθητές συμμετείχαν στην έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν «Monitoring the Future».

Τα στοιχεία αποκάλυψαν, ότι περίπου το 30% αυτών πίνουν καφεϊνούχα ενεργειακά ποτά, ενώ το 40% μη καφεϊνούχα αναψυκτικά σε καθημερινή βάση.

Επίσης, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ερευνητών, τα αγόρια ήταν πιο πιθανό να πίνουν ενεργειακά ποτά, σε σχέση με τα κορίτσια.

Βρήκαν, ακόμη, ότι ένας κοινός παράγοντας ανάμεσα σε αυτά ήταν ότι οι γονείς τους ήταν λιγότερο μορφωμένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελέτησαν οι ερευνητές, οι έφηβοι που έπιναν ενεργειακά ποτά είχαν δύο με τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν χρήση άλλων ουσιών.

«Η παρούσα μελέτη υποδηλώνει ότι η κατανάλωση ενεργειακών ποτών στους έφηβους είναι πολύ διαδεδομένη και πως όσοι τα καταναλώνουν εμφανίζουν υψηλότερο ρίσκο χρήσης άλλων ουσιών» ανέφερε η ερευνήτρια Yvonne Terry-McElrath.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *