Έδωσε ζωή σε πέντε συνανθρώπους του

60A7012246E2F94AB5D7D962E5454F2B.jpg

  «Φύλακας άγγελος» για περισσότερους από πέντε σοβαρά ασθενείς αποδείχτηκε ένας 19χρονος που έχασε χτες τη ζωή του σε τροχαίο με μηχανάκι στον Βόλο.

Το ήπαρ, οι νεφροί, η καρδιά και οι κερατοειδείς του άτυχου νέου, που δωρήθηκαν από τους γονείς του, αφαιρέθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση ήπατος σε μία 39χρονη από τα Γρεβενά που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Δ’ Παθολογική του Ιπποκρατείου με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να προκλήθηκε από αφέψημα για την χολολιθίαση που είχε καταναλώσει. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα βγουν την ερχόμενη εβδομάδα θα δείξουν αν πραγματικά αυτό το αγνώστου προελεύσεως αφέψημα ευθύνεται για την ηπατική ανεπάρκεια της 39χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βόρειας Ελλάδας οι γονείς του 19χρονου “άγγελου” δεν δίστασαν καθόλου να δωρίσουν τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού τους. Η καρδιά του θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ωνάσειο, οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν την ερχόμενη Δευτέρα σε ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ ενώ εντός της ημέρας θα γίνει η επιλογή των νεφροπαθών στους οποίους θα μεταμοσχευθούν οι νεφροί.

Εκτός από τον 19χρονο όμως και ένας 63χρονος, που απεβίωσε χτες το πρωί από εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, χάρισε ζωή με τους νεφρούς του σε έναν 46χρονο και σε έναν 70χρονο που υποβλήθηκαν σε μεταμοσχεύσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στο Λαϊκό των Αθηνών αντίστοιχα. Το ήπαρ του 63χρονου μεταμοσχεύθηκε χτες σε έναν 60χρονο στο Ιπποκράτειο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *