Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασθενείς στη Θεσσαλονίκη

 
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα οι νοσοκομειακοί γιατροί στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας, είτε με αποχή είτε με επίσχεση εργασίας, να διεκδικούν δεδουλευμένα εφημεριών.


Οι ασθενείς θα πρέπει να προετοιμαστούν για νέο γύρο ταλαιπωρίας, σύμφωνα με το agelioforos.gr, καθώς αναμένονται ακυρώσεις σε προγραμματισμένα ραντεβού και χειρουργικές επεμβάσεις, όπως τονίζει στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Χρήστος Παπαστεργίου.

Στο «Γ. Παπανικολάου» οι γιατροί απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία από την περασμένη Δευτέρα.

Στον «Άγιο Δημήτριο» οι ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων επίσης κάνουν αποχή από τις προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις, αντιδρώντας στην καθυστέρηση καταβολής πληρωμών για εφημερίες από το Νοέμβριο του 2011.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι ειδικευόμενοι Ορθοπεδικής του «Παναγία» και του Ιπποκρατείου. Αίτημά τους είναι να πληρωθούν δεδουλευμένα για εφημερίες και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους.

Στο Ειδικών Παθήσεων, οι ειδικευόμενοι όλων των ειδικοτήτων συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, παρά την κατάθεση μηνύσεων από τη διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή τα προβλήματα που προκύπτουν στις εφημερίες.

Από σήμερα στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί των υπόλοιπων νοσοκομείων, όπως του ΑΧΕΠΑ και του Ιπποκρατείου. Σύμφωνα με την ΕΝΙΘ, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας γιατροί θα προγραμματίσουν συμβολικό κλείσιμο στις εισόδους των νοσοκομείων, επιτρέποντας τη διέλευση μόνο στα επείγοντα περιστατικά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *