Εβδομάδα αναταραχών στην Υγεία

 
Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινάει στον τομέα της Υγείας. Την αρχή κάνουν τα φαρμακεία τα οποία σήμερα και αύριο παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.


Οι φαρμακοποιοί ζητούν να μην απελευθερωθεί το ωράριο των φαρμακείων και να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Την Τετάρτη θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Κινητοποιήσεις αρχίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά που κλείνουν σήμερα και αύριο τα ταμεία των νοσοκομείων, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και την ένταξη του ταμείου τους ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θσ συμμετάσχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *