Δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και εφήβους στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων

Εβδομάδα δωρεάν προληπτικών ιατρικών και οδοντιατρικών εξετάσεων για παιδιά η επόμενη από τον Δήμο Αθηναίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», το οποίο από την προσεχή Δευτέρα 21 του μηνός έως και την Παρασκευή 25 του μηνός, θα βρίσκεται στην κεντρική αυλή της «Τεχνόπολης». Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στο τηλέφωνο: 210-2015510 εσωτ. 119 – 120(καθημερινά 09:00 -15:00).

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία -οδοντιατρείο, παιδιατρικό ιατρείο, οφθαλμιατρείο και ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο- και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς του «Χαμόγελου του Παιδιού». Τα παιδιά, τα οποία θα εξεταστούν, θα λάβουν από τους εξειδικευμένους γιατρούς και οδοντιάτρους ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου ανά ειδικότητα, έτσι ώστε οι γονείς και οι κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για τη σημασία και την αναγκαιότητα της πρόληψης στην υγεία του πληθυσμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση κυρίως της μαθητικής κοινότητας.

Σε όλα τα παιδιά πριν από κάθε εξέταση θα πραγματοποιηθούν rapid tests, ενώ θα έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής με τακτικές απολυμάνσεις, όπου απαιτείται. Οι συνοδοί γονείς των παιδιών θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα τα ατομικά βιβλιάρια υγείας τους. Σε περίπτωση, που τα παιδιά συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης των γονέων/κηδεμόνων.

Διαβάστε ακόμη...