Δυσαρεστημένοι οι 30άρηδες από τη σεξουαλική τους ζωή

 
Απογοητευμένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, συγκριτικά με άλλες ηλικιακές ομάδες, φαίνονται οι 30ρηδες σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία.


Οι ανησυχίες για την οικονομική τους κατάσταση και επαγγελματική αποκατάσταση και το άγχος για την απόκτηση οικογένειας και των ευθυνών συνοδεύουν μια τέτοια επιλογή έχουν… αρνητικό αντίκτυπο στην κρεβατοκάμαρά τους!

Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να απελπίζονται! Κι αυτό γιατί η καλύτερη ηλικία για σεξ είναι… στα 50, ενώ η σεξουαλική αυτοπεποίθηση του ατόμου, προσθέτουν, ότι κορυφώνεται στα 60 με 69!

Στην έρευνα Sex Census 2012 συμμετείχαν 25.000 άτομα. Το 25% των ατόμων που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 30-39 δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και των απαιτήσεων του μοντέρνου τρόπου ζωής.

Το 35% του ίδιου γκρουπ ανέφερε ότι η ανατροφή των παιδιών έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική τους ζωή, καθώς ένιωθαν πολύ κουρασμένοι.

Η μειωμένη αυτοπεποίθηση αναφορικά με το πώς ένιωθαν για το σώμα τους και η κατάθλιψη έπαιζαν επίσης ρόλο στη μειωμένη τους επιθυμία για σεξουαλική επαφή.

Όσο όμως ανέβαινε το ηλικιακό όριο τόσο μεγάλωνε και το επίπεδο ικανοποίησης των συμμετεχόντων. Το 52% των ατόμων από 50 έως 59 ετών χαρακτήρισαν καλή τη σεξουαλική τους ζωή, με μόλις το 1/5 αυτών να δηλώνει δυσαρεστημένο.

Οι γυναίκες ηλικίας 18 ετών βαθμολόγησαν τη σεξουαλική τους ζωή με 4 στα 10 ενώ εκείνοι που ανήκαν στο ηλικιακό γκρουπ 60-69 με 6 στα 10.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *