Δύο μέρες δωρεάν εξετάσεις στο «Ερρίκος Ντυνάν»

giatros-656x410.jpg

Δωρεάν εξετάσεις στις 23 και 24 Ιουνίου προσφέρει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Κατόπιν ραντεβού οι ασθενείς θα μπορούν να εξετάζονται από τους γιατρούς των αγγειοχειρουργικών τμημάτων και να κάνουν Triplex κάτω άκρων (φλεβών και αρτηριών), εφόσον κρίνεται απαραίτητο, με χρήση ΕΟΠΥΥ και απορρόφηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου.

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210.6972315 (από 8:30 έως 15:30 κατά τις εργάσιμες ημέρες) ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση καθ’ όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλοκαίρι και η ζέστη μπορούν να εξελιχθούν σε ύπουλο εχθρό για τα πόδια και να οξύνουν τα προβλήματα κυρίως των φλεβικών, αλλά και των αρτηριακών παθήσεων. Οι υψηλές θερμοκρασίες εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους όταν συνδυάζονται με προβλήματα κυκλοφορίας, καθώς επιδεινώνουν μια ήδη προβληματική κατάσταση στις φλέβες των κάτω άκρων, την οποία αντιμετωπίζουν -σύμφωνα με πρόσφατες καταγραφές- περίπου το 30% των γυναικών και το 15% των ανδρών.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει αίσθημα βάρους στα πόδια που μπορεί να συνοδεύεται από οίδημα (πρήξιμο) ειδικά στους αστραγάλους, επιδείνωση των κιρσών, νυχτερινές κράμπες, ακόμη και φλεβική θρόμβωση.

Παράλληλα, η αφυδάτωση του οργανισμού, λόγω της υπερβολικής ζέστης και της μεγαλύτερης έκθεσης στον ήλιο, μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές και στο αρτηριακό δίκτυο, ιδίως εάν υπάρχουν στενωμένες αρτηρίες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *