Δύο κούπες καφέ τη μέρα ωφελούν την καρδιά

 
Δύο κούπες καφέ την ημέρα κάνουν… την καρδιά να λειτουργεί καλύτερα! Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.


Με το 40% αυτών που πάσχουν από καρδιακά να πεθαίνει μέσα σε ένα χρόνο από την ημέρα της διάγνωσης, η καρδιακή ανεπάρκεια έχει τα χειρότερα ποσοστά επιβίωσης συγκριτικά με πολλές μορφές καρκίνου.

Η τελευταία μελέτη του Dr Murray Mittleman από το ιατρικό κέντρο Beth Israel Deaconess στη Βοστόνη έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση καφέ, πάντα με μέτρο, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα πέντε προηγούμενων μελετών, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 150.000 άνδρες και γυναίκες, φάνηκε ότι όσοι απολάμβαναν μέχρι 2 κούπες καφέ την ημέρα είχαν 11% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή ανεπάρκεια σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου.

Μάλιστα, όφελος από την κατανάλωση καφέ είχαν τόσο όσοι είχαν ήδη κάποιο καρδιακό πρόβλημα όσο και οι υγιείς.

Βέβαια, η κατανάλωση πέντε ώ περισσότερων καφέδων την ημέρα όχι μόνο δεν έκανε καλό, αλλά το αντίθετο μάλιστα, έκανε κακό στην καρδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού Circulation Heart Failure.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *