Δρ. Νικόλαος Βουδούρης: To επόμενο δίμηνο θα είναι καθοριστικό για την συνύπαρξη των ιώσεων, της γρίπης και τoυ Covid -19 για τα παιδιά μας

Συνέντευξη στον Θάνο Ξυδόπουλο

Ο έμπειρος παιδίατρος, συντονιστής του νεογνολογικού τμήματος του νοσοκομείου Μητέρα, Δρ. Νικόλαος Βουδούρης απαντά σε καίρια ερωτήματα του zougla.gr με αφορμή την τελευταία έξαρση των ιώσεων και του covid -19 στις παιδικές ηλικίες. Ο κ. Βουδούρης είπε ότι στο επόμενο δίμηνο θα δούμε την δυναμική του Covid19, των ιώσεων και της γρίπης στα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα ακόμα. Επίσης, ο ειδικός παιδίατρος αναφέρεται στο πως πρέπει να διαχειρίζονται οι γονείς τις παιδικές αρρώστιες.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα παιδιά μας πρέπει να κάνουν όλα τα απαραίτητα εγκεκριμένα εμβόλια, τα οποία είναι ασφαλή, ανάλογα με την ηλικία τους. Ο προγραμματισμός γίνεται από τον παιδίατρο. Ο εμβολιασμός για τις παιδικές αρρώστιες είναι απαραίτητος και κυρίως το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου, το οποίο προστατεύει από τις σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε στην ισορροπημένη και μεσογειακή διατροφή που πρέπει να ακολουθούμε στα παιδικά γεύματα, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι ετήσιες αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις σε όλες τις παιδικές ηλικίες. Με τις εξετάσεις, ο παιδίατρος αποκτά μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ανάπτυξη του παιδιού και αναλόγως χορηγεί βιταμίνες αν π.χ. έχουμε χαμηλό σίδηρο ή έχουμε κάποιες άλλες χαμηλές ενδείξεις.

Δείτε τη συνέντευξη: 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...