Δρ. Δημήτρης Μπογδάνος: «Κάθε δόση εμβολίου για τον Covid-19 έχει τη δική της παρενέργεια»

Συνέντευξη στον Θάνο Ξυδόπουλο

Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο zougla.gr ο καθηγητής Παθολογίας και αυτοάνοσων νοσημάτων και Διευθυντής Ρευματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Μπογδάνος αναφέρεται στις παρενέργειες των εμβολίων του Covid 19 σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: Kάθε δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό έχει τη δική της μικρή ή μεγάλη παρενέργεια.

Τα εμβόλια βοήθησαν αλλά έχουν πολλά ελαττώματα και πρέπει να γίνουν πιο ασφαλή. Σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς μας έπρεπε να διακόψουν τη προγραμματισμένη τους θεραπεία για μέρες ή εβδομάδες πριν το εμβόλιο για να μην “ξυπνήσει” οποιαδήποτε παρενέργεια  ή “φουντώσει” το νόσημά τους. Η Covid 19 και οι παραλλαγές της είναι εξαιρετικά μη νοσηρές για τους ανθρώπους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ακόμα χρειαζόμαστε δεδομένα και κλινικές μελέτες για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις παρενέργειες των φαρμάκων για τα αυτοάνοσα  νοσήματα και τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια για την Covid 19. Δεν χρειάζεται τρομοκρατία, ο κόσμος πρέπει να ξεκουραστεί και να απολαύσει τις καλοκαιρινές διακοπές του. Οι Διεθνείς Οργανισμοί Υγείας πρέπει να μας δώσουν και άλλα στοιχεία για το προφίλ των εμβολίων”.

Eπιπρόσθετα, ο κ. Μπογδάνος αναφέρθηκε στα νέα φάρμακα bio-betters για τις ρευματικές παθήσεις. Επίσης, μίλησε για  τον σημαντικό ρόλο των Συλλόγων Ασθενών και κατά πόσο τα e-health applications βοηθούν τον γιατρό και τον ασθενή.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μπογδάνου στη «Ζούγκλα»:

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...