«Δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα» το νομοσχέδιο για την υγεία

75C2D7FC9E2FE57AE77F809D3807DC41.jpg

  Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία, το οποίο χαρακτήρισε «δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «βραδυφλεγή βόμβα» αναφερόμενος στο γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες, στους οποίους θα προστεθούν και χιλιάδες ακόμη, από το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, που δεν θα έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια φροντίδα. Ωστόσο, εάν η κυβέρνηση επιμείνει και φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, τότε οι βουλευτές πρέπει να κάνουν και δεύτερες σκέψεις, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας, σαφώς, να εννοηθεί ότι ζητά από τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται μετά από εντολή της τρόικας και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενό του είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας, που έχει ανάγκη από την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την υποστήριξή του στον αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο αγώνας, έχει τα χαρακτηριστικά της επιβίωσης, αλλά έχει και ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, καθώς είναι αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου, ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Ψυχάρης, εκτίμησε ότι η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου θα καταβαραθρώσει ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας και εξέφρασε φόβους ότι ετοιμάζουν απολύσεις γιατρών. Επίσης, ο κ. Ψυχάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη του αγώνα τους από τον κ. Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *