Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα Χανιά

pap-art.medium.jpg

Σε δωρεάν εξετάσεις ανασφάλιστων γυναικών, οι οποίες θα υποβάλλονται σε τεστ ΠΑΠ, προχωρά το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο στα Χανιά (ΚΙΦΑΧ), στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΙΦΑΧ, γιατρός Μηνάς Βουλγαρίδης, «ξεκινάμε αυτήν τη δράση με σύνθημα “δώσε 10 λεπτά από τη ζωή σου για τον εαυτό σου”. Απευθυνόμαστε στις γυναίκες που είναι ανασφάλιστες, ηλικίας 20 με 65 χρόνων, να προσέρχονται στα ιατρεία μας και να υποβάλλονται δωρεάν σε ένα τεστ Παπανικολάου».

Οι εξετάσεις θα γίνονται για τρεις μήνες, Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, ενώ το πρόγραμμα στηρίζεται στην εθελοντική ομάδα γυναικολόγων, σε εθελοντές, σε κυτταρολογικά εργαστήρια της πόλης, καθώς και σε δομές που στηρίζουν το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο.

Η προσπάθεια στηρίζεται και από τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, η πρόεδρος του οποίου, Βούλα Ορφανουδάκη, αναφέρθηκε στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σημειώνοντας πως είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος σε γυναίκες κάτω των 45 ετών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.