Δωρεάν τα ραντεβού με τους γιατρούς για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ

99E0C7851F0DA9A96F0EEBC293A16788.jpg

  Από σήμερα όλοι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα μπορούν να κλείνουν δωρεάν τα ραντεβού τoυς στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ισχύει από σήμερα η συμφωνία που έγινε με τις εταιρείες που έχουν πενταψήφια νούμερα και όλοι οι δικαιούχοι που θα τηλεφωνούν, θα δίνουν τον ΑΦΜ τους και δεν θα χρεώνονται για το κλείσιμο του ραντεβού τους.

Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, που μίλησε για «βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία συνδιαμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη του κεφαλαίου».
Εξάλλου, ο κ. Χαλβατζής, ζήτησε «πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς περιορισμούς» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μεγάλο κυνισμό».

«Το κράτος δεν αφήνει κανένα να πεθαίνει. Όποιος φθάνει στο νοσοκομείο και έχει πραγματική ανάγκη, είτε έχει να πληρώσει, είτε όχι, τον δέχονται», αντέτεινε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι λαϊκίζει με το να ζητάει δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες προς όλους, χωρίς να κάνει -όπως είπε- καμία συγκεκριμένη πρόταση από πού θα βρεθούν τα λεφτά για να καλυφθεί το κόστος αυτό.

«Είναι λαϊκισμός όταν ζητούμε να καλυφθούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν; Το σλόγκαν σας είναι μόνιμο. Πού θα βρεθούν τα λεφτά. Σε αυτό τον τόπο τον πλούτο συσσωρεύουν ορισμένοι. Οι ισολογισμοί των τραπεζών, των βιομηχάνων, των μεγάλων εταιρειών το δείχνουν ότι λεφτά υπάρχουν», υποστήριξε ο κ. Χαλβατζής.

«Λεφτά δεν υπάρχουν. Οι ισολογισμοί των μεγάλων εταιρειών που επικαλείστε γράφουν μεγάλες ζημιές», απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε έμφαση στο δωρεάν εισιτήριο για την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, τονίζοντας ότι από την ημέρα εφαρμογής τού μέτρου έχουν γίνει 40.000 αιτήσεις και έχουν ήδη δοθεί πάνω από 15.000 εισιτήρια.

«Δεν πρέπει να απαξιώνουμε παντελώς το κράτος γιατί όλοι καταλαβαίνουμε πού οδηγεί την κοινωνία και για αυτό έχουμε όλοι ευθύνες», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *