Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις καρδιαγγειακές παθήσεις

12E602B04F6E5C5213A98FB6EA7DCD85.jpg

  Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων γενικότερα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (17/5) σε μία εκδήλωση με θέμα «Προστάτευσε την καρδιά σου» που διοργανώνεται στο Πόρτο Κάρας από την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ)σε συνεργασία με τον δήμο Σιθωνίας.

Ομάδα γιατρών, αποτελούμενη από παθολόγο, καρδιολόγο, διαβητολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο και οδοντίατρο, θα εξετάζουν τους προσερχόμενους ενώ συγχρόνως θα πραγματοποιούνται μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και θα προσδιορίζονται με δακτυλοκέντηση (μέθοδο ξηρής χημείας) το σάκχαρο και η χοληστερίνη, με σύγχρονο προσδιορισμό της δεκαετούς επικινδυνότητας για καρδιαγγειακή νόσο.Ακόμη, διατροφολόγος θα προσδιορίζει το βάρος, το σωματικό λίπος και το Δείκτη Μάζας Σώματος . Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από τις 10.00 έως τις 13.00.

Οι δωρεάν εξετάσεις αποτελούν την συνέχεια της 22ης Επιστημονικής Διημερίδας με θέμα “Αρτηριακή υπέρταση, Σακχαρώδης διαβήτης & Μεταβολικό σύνδρομο, ως παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου” οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα ξενοδοχείο Porto Carras στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΑΒΕ ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Απόστολος Ευθυμιάδης , στη διάρκεια της διημερίδας θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της υπέρτασης και του σακχαρώδους διαβήτη με νεότερες κατηγορίες φαρμάκων τα οποία έχουν λιγότερες παρενέργειες, καθώς και θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου και της παχυσαρκίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *